Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Δύο Βραβεύσεις για τα Θρησκευτικά μας!

Αγαπητά μου παιδιά (και καταπληκτικά), βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω πως όλη αυτή η προσπάθειά μας που απεικονίζεται σε μεγάλο βαθμό και στο ιστολόγιό μας, όλη αυτή η εργασία με την καινοτόμο μέθοδο των έξι καπέλων της σκέψης, αλλά και του έντεχνου συλλογισμού, κρίθηκε άξια βραβεύσεως από το Υπουργείο Παιδείας, από το θεσμό "Αριστεία και ανάδειξη καλών Πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση". 

Στόχος της δράσης είναι η αξιοποίηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που αναπτύσσεται στα σχολεία, ως βάση για τον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου μέσα από την επιβράβευση και την δημόσια ανάδειξη "βέλτιστων πρακτικών" της μαθησιακής διαδικασίας.
Η εργασία μας αυτή βραβεύτηκε ανάμεσα σε 1035 έργα Πανελλαδικά. Επίσης, το άλλο ευχάριστο είναι πως, όπως και την περσινή χρονιά, έτσι και φέτος έχουμε όχι ένα, αλλά δύο βραβεία. Το άλλο βραβείο μας το χαρίζει η Σύνδεση - συνεργασία μας με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και η δημιουργία Ομίλου Παλαιογραφίας Ψηφιοποίησης των χειρογράφων του Αγίου Όρους που πραγματοποιήσαμε κατά τη σχολική χρονιά 2011-12.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΑΣ: 

1.Σύνδεση του Σχολείου με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών μελετών, δημιουργία Ομίλου και υλοποίηση project με τίτλο: «Γνωρίζω την τεχνική της ψηφιοποίησης μέσα από τα εικονογραφημένα χειρόγραφα του Αγίου Όρους της συλλογής των μικροταινιών και διαφανειών του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών».

Υπεύθυνοι καθηγητές: Σμαράγδα Φαρίδου (ΠΕ01 και ΠΕ02) και Αλεξάνδρα Μάρα (ΠΕ13, Δ/ντρια).
2. «Οι μαθητές της Α΄ τάξης  εφαρμόζουν την ενεργητική μάθηση α) μέσα από τις διαφορετικές οπτικές των έξι καπέλων και β) μέσα από τον έντεχνο συλλογισμό και ιστολογούν».Υπεύθυνοι Καθηγητές: Σμαράγδα Φαρίδου (ΠΕ01 και ΠΕ02) και Αργύριος Σάγγος (ΠΕ08)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου